Класиране за Шампионската лига през следващия сезон е основната задача пред Радостин Стойчев и водения от него отбор на "Модена". За целта тимът трябва да се класира сред първите 3 в първенството на Италия.

За своята 52-годишна история отборът на "Модена" си е извоювал лидерската позиция на най-успешен и популярен волейболен клуб на Апенините. Той е сред 5-те най-велики клуба на планетата, а българският специалист застана начело на новия проект, след като преди това с тима на "Тренто" спечели всички възможни световни отличия – общо 17.

"Публиката в Модена има трета генерация фенове на клуба. Много са взискателни. Победите са нещо нормално, а загубите се приемат трагично", каза българинът в специално интервю за bTV.

Преди седмици Радостин Стойчев влезе в конфликт с най-голямата звезда на клуба Ървин Нгапет. Французинът, който е един от най-талантливите играчи в света, отказваше да тренира под ръководството на родния специалист.

"Ървин, като повечето големи таланти, е доста непредвидим и трудно влиза в каквито и да било рамки. Хубавата част от характера му е, че много бързо забравя. Аз също", добави Стойчев.

Какво още сподели той за семейството си, живота в Италия и развитието на Волейболната академия "Стойчев - Казийски", вижте във видеото: