Радослав Янков спечели паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд, която се провежда в Банско. Българинът се поздрави с първата си победа през сезона, след като във финала изпревари швейцареца Невин Галмарини и по този начин излезе начело във временното класиране за Големия кристален глобус.

"Всичко беше като сън. Вярвал съм в себе си, но не обичам да мисля за класиранията. Като цяло пистата беше перфектна, никога не съм карал на толкова добро трасе, дори другите състезатели го казват - че това е най-добрата писта, на която са карали за Световната купа. При второто ми спускане в квалификацията проблемът беше в мен, а не в трасето, просто допуснах грешки", каза Янков пред БНТ.

Снимка: Lap.bg

"Разликите са много малки, ако направя някаква грешка… Благодаря на моя треньор Георги Атанасов - Джоко, че нареди трасето по такъв начин, който ми помогна. Двете трасета по принцип са абсолютно еднакви, но понякога може да има една врата, на която да е малко по-изровено, но като цяло трасето беше много добре наредено", продължи чепеларецът.

Снимка: Lap.bg
"Знаех си грешките и се опитвах да не ги повтарям. Трябваше да минавам много близо до вратите. Усещах, че противниците ми са зад мен и успях да ги победя. Повярвайте ми, не ми беше лесно на финала. В Рогла той (б.ред. - Галмарини) успя да ме победи, въпреки че имах преднина в началото. Но тук си казах, че няма да се откажа. Силите ми свършваха, но по някакъв начин успях. Благодаря на всички, че са тук и ме подкрепят, дори да не бях спечелил, мисля, че пак щяха да ме подкрепят, за което им благодаря", завърши Радо.