Сноубордистът Радослав Янков записа най-силния си старт в Световната купа от началото на сезона. Чепеларецът, който днес празнува 29-ия си рожден ден, завърши на пето място в Москва, след като отпадна на 1/4-финалите в паралелния слалом. Така той спечели 450 точки за генералното подреждане.

Янков бе с четвърто време след квалификацията и не изпита затруднения срещу опитния австриец Бенямин Карл на 1/8-финалите. На 1/4-финалите обаче допусна груба грешка в горната част на трасето и бе елиминиран от швейцареца Дарио Кавизел, който впоследствие стигна до финала.

Победител стана руснакът Андрей Соболев, втори се нареди Кавизел, а трети е друг представител на домакините Максим Рогозин.

Носителят на Големия кристален глобус в паралелните дисциплини за 2016 г. започна колебливо сезона и трудно преминаваше квалификации. В последните стартове той подобри формата си и след 13-ото място в Бад Гащайн в началото на януари, днес малко късмет не му достигна за нещо повече.

В класирането за Световната купа в паралелните дисциплини водят Невин Галмарини (Швейцария) и Бенямин Карл (Австрия) с по 2300 т. Янков е 18-и със 796,10 т.

За купата в паралелния слалом лидер е Дарио Кавизел с 1600 т, а българинът е шести с 650 т. 

На 4 февруари е първият старт на Радослав Янков на световното първенство по сноуборд в САЩ.