Мачът на Кубрат Пулев срещу Дилиан Уайт ще се проведе в България. При това – най-вероятно на Националния стадион „Васил Левски”. Двубоят на Международната боксова федерация е насрочен за август, а победителят ще спори с Антъни Джошуа за 4 от общо 5-те световни титли в тежка категория.

През 2016 г. Пулев събра 15 000 зрители в „Арена Армеец” при победата си над Самуел Питър. Заради големия интерес битката с Уайт, който е вторият по сила британски боксьор при най-тежките, може да се проведе пред два пъти повече публика на „Васил Левски”.

Ако идеята се осъществи, за първи път в историята български стадион ще приеме боксов спектакъл от най-високо ниво при професионалистите. През 2017 г. Джошуа нокаутира Владимир Кличко пред 90 000 зрители на „Уембли”. Най-посетеният боксов мач в историята е от 1993 г., когато 130 000 зрители на „Ацтека” в Мексико гледат зрелището между Хулио Седар Чавес и Грег Хоугън.

„За мен най-важното е да зарадвам българите и българската публика. Това ще бъде една невероятна атмосфера и ще е мач, който наистина остава в историята”, подчерта Пулев пред bTV.

Уайт има 23 победи със 17 нокаута и само 1 загуба на професионалния ринг – именно от Джошуа.

„Доста опасен съперник, но ще му покажа кой е по-добрият и че боксът е интелигентен спорт, за интелигентни хора”, закани се Кобрата.