Пуерториканският боксьор Ектор "Мачо" Камачо е тежко ранен с куршум в главата.

Трикратният световен шампион за професионалисти пътувал с колата си и бил прострелян от човек, пътувал в друга кола, съобщи вестник "Примера Ора". Събитието се е случило в нощта на вторник срещу сряда в Пуерто Рико.

Директорът на медицинския център в Рио Пиедрас Ернесто Торес, където е транспортиран бившият боксьор, коментира: "Куршумът е засегнал кост и е променил посоката си, без да засегне мозъка", каза Торес пред вестника. Според предишна информация куршумът е засегнал лявата страна на челюстта на Камачо.

Вестникът публикува снимка на боксьора, лежащ на носилка с кислородна маска на лицето и на системи за преливане на кръв. Вестникът твърди, че Мачо е бил в безсъзнание.

Камачо, известен с постоянните си проблеми с наркотиците, през миналата година бе обвинен, че е ударил сина си в къщата на бившата си жена. Той бе обвинен за лошо поведение към детето.

Боксьорът е световен шампион в три различни категории - суперперо и лека на Световния боксов съвет и суперлека на Световната боксова организация. Той се е боксирал с Роберто Дюран, Оскар де ла Оя, Хулио Сесар Чавес, Шугър Рей Леонард, Феликс Тринидад и Рей Манчини.