Промоутърът на Кубрат Пулев – Кале Зауерланд вярва, че българският боксьор е с огромни шансове в мача срещу Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория на 28 октомври в Кардиф.

Според Зауерланд британецът има слабости в играта си, от които Кобрата може да се възползва.

"Шансовете на Кубрат са огромни. Трябва да гледаме фактите преди мача. Не приказките на телевизиите, промоутърите и т.н., а фактите. Имаме страхотен млад шампион, чиито силни страни са ясни. Той е невероятно силен, невероятно бърз, невероятно атлетичен. Но има и слаби страни. Колко рунда е направил? Със сигурност не са много. Това говори и за силните му страни, но е и негова слабост. Той е неопитен като професионалист. Като аматьор има около 40 мача. Антъни сам казва, че още се учи. Иска ми се Кубрат да се беше бил с Джошуа, преди Антъни да срещне Кличко. Защото Джошуа няма да се умори така отново, както го направи срещу Владимир", каза Зауерланд пред iFL TV, цитиран от "udarsport".

Снимка: Reuters

"Дали има проблем с издръжливостта? Ако го погледна, бих казал: "Вероятно". Защото силните страни са и слабости. Той е огромен като Титаник. Е, не точно като Титаник, защото той потъна. Но Джошуа е като гръцки бог, като Херкулес. В същото време дали Херкулес ще изкара 36 минути? Това е доста време, за да носиш всички тези мускули, когато те тестват. Големият проблем е, че повечето хора не могат да изкарат 36 минути с Антъни. Кубрат може", допълни промоутърът.

Според Зауерланд, загубата на Пулев с нокаут от Кличко в предишния мач за световната титла през 2014-а не е от особено значение, защото сега българинът е различен.

"Хората казват: "Но той падна с нокаут от Кличко." Гледайте пак онзи мач. Първо – треньор на Кубрат тогава беше аматьорски треньор. Нямаше тактика в онзи мач. Той всъщност не слушаше никого и излезе да се бие. Но в следващите мачове видяхме един напълно различен Кубрат. И тогава почти се получи, защото той разклати Кличко много ясно. Но той влезе на ринга като камикадзе. Ако погледнете реакцията на щаба на Кличко след мача с Кубрат и я сравните с други мачове – изглеждаше, че са спечелили безспорната световна титла за 5-и път, че са спечелили лотарията. Всички в ъгъла му избухнаха, никога не съм ги виждал така. Защо? Защото знаеха какви са опасностите от Кубрат Пулев. Пулев обича да се бие с по-едри боксьори, мрази мачове с по-дребни. Вижте кои е побеждавал – Александър Устинов, Тони Томпсън, Александър Димитренко, който тогава все още нямаше загуба. Не казвам, че тези боксьори са на нивото на Джошуа. Така че и Пулев трябва да е много по-добър в сравнение с преди", допълни Зауерланд.

Снимка: Getty Images

Промоутърът се върна и към последния мач на Антъни Джошуа и победата с технически нокаут срещу Владимир Кличко в края на април. 

"Не искам да отнемам нищо от мача между Джошуа и Кличко на "Уембли", това беше огромна вечер за бокса и за всички в спорта. Но ако погледнем по-внимателно – имаме млад шампион срещу човек, който вървеше надолу в кариерата си. Кличко беше загубил срещу Тайсън Фюри, не получи никакъв шанс. В мача преди това срещу Брайънт Дженингс също не се представи добре. В крайна сметка това беше Кличко, който беше преминал най-добрите си години. Но този Кличко свали Джошуа и трябваше да го довърши. Мисля, че всеки експерт го видя. Антъни направи страхотно измъкване и след това спечели мача."

"Дали ще може да се измъкне така от подобна ситуация срещу Пулев? Няма никакъв шанс Пулев да го изпусне. Ще бъде като заек, който е на пътя на огромен камион, движещ се със 120 мили в час. Кличко обаче не го довърши, а трябваше. Но да не забравяме, че Кличко е от грешната страна на 40 г. Така че не искам да отнемам нищо от историята на онзи мач, тя беше като история от филм за Роки. Но това сега не е филм за Роки. Това е Кубрат Пулев, българин, от улиците на София. Той е готов за тежък мач. Не казвам, че сме фаворити. Просто казвам, че ще е тежка вечер. И това не е Северен Лондон, където аз съм израснал и където е израснал Джошуа. Не, улиците на София ще излязат на ринга в Кардиф. Това е различно. София идва в Кардиф, а не Владимир с неговия "Ролс-Ройс", каза още промоутърът.