Еди Хърн, промоутърът на носителя на световната титла на Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа, изрази задоволство, че британският боксьор ще се изправи точно срещу българина Кубрат Пулев в мач за титлата.

Кобрата е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). Същевременно кубинецът Луис Ортис е претендент за титлата на Световната боксова асоциация (WBA), като и в двете версии шампион е именно Джошуа.

Точно това провокира изказване на Хърн, което гласеше:

„Ортис се опитва да ни извие ръцете и да направи така, че Антъни да загуби служебно титлата си на WBA. Това няма да стане. Ще ги съдим. Джошуа трябва да се изправи първо срещу първия официален претендент. А и Пулев е претендент от повече от година, докато Ортис – от няколко месеца.

Нямаме право повече да отлагаме мача с Пулев. Но честно казано, дори да имахме възможността сами да си изберем противник, пак щяхме да се обърнем към Пулев. Това ще е много хубав мач“, заяви Хърн, цитиран от “Boxing Scene”.

Промоутърът подчерта, че договорката с промоутърската компания на Пулев за мача между двамата боксьори в тежка категория е на финалната права. Според информацията следващата седмица Пулев ще бъде обявен официално като съперник на Джоуша. Мачът се очаква да бъде на 28 октомври на стадион „Милениум“ в Кардиф.