Австриецът Андреас Промегер спечели паралелния гигантски слалом в Кайзери, Турция, с което кръг преди края оглави класирането за Големия кристален глобус в паралелните дисциплини в сноуборда, изпреварвайки Радослав Янков.

Янков, носител на Световната купа за миналия сезон, остана 17-и в квалификацията в събота сутринта, но след отпадането на Бенямин Карл (Австрия) и Невин Галмарини (Италия) в 1/8-финалите си осигури малката Световна купа в дисциплината.

Промегер взе максималното от създалата се ситуация и триумфира в турския курорт, добавяйки нови 1000 точки към актива си.

Във финала той изпревари южнокорееца Сан-Хо Лий. Трети и четвърти се наредиха други представители на Република Корея - Бо-Гун Чой и Сан-Кюм Ким.

В временното генерално класиране за Големия кристален глобус първи е Промегер с 4300 точки, втори е Янков с 3950, а трети е Бенямин Карл с 3600. Това означава, че в титлата ще се реши в последното състезание във Винтерберг, Германия на 19 март, където състезателите ще участват в дисциплината паралелен слалом.