Докато у нас снегът стремително затрупва всичко, а температурите предизвикват студени тръпки, братя Пулев могат спокойно да се разхождат по къси ръкави.

Не, те не са имунизирани против студ. Просто вече са в Танзания! 

Тервел Пулев пристигна в африканската държава, придружаван от своя по-голям брат. В петък (29 януари) българският боксьор ще се качи на ринга, а негов съперник ще бъде Викапита Мероро от Намибия.

Локацията на мача е столицата на Танзания Дар ес-Салаам, а там в последните дни температурите достигат 30 градуса по Целзий!

Снимка: Facebook

На летището братя Пулеви бяха посрещнати от организаторите и журналисти. Те ги съпроводиха и до луксозния хотел, в който ще бъдат настанени преди мача.

"Съперникът е сериозен и опитен, като има мачове срещу солидни имена като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий Кудряшов и др. Надявам се, че моят опит също не е за подценяване и се надявам, че ще мога да се справя. Имам нужда от такива рейтингови мачове, защото не съм се боксирал от доста време и трябва да бъда активен, за да се върна в по- предни позиции в ранглистите", заяви Тервел преди да отпътува.

Снимка: Facebook

Кубрат Пулев ще спази традицията и ще бъде плътно до брат си по време на мача срещу Мероро. В ъгъла на българина ще са още дългогодишният му личен треньор Михаил Таков и американският специалист Ибн Кейсън.

Снимка: Facebook

Срещата в екзотична Танзания ще бъде под номер 16 за Тервел в професионалния бокс. Той не познава вкуса на загубата, откакто направи своя дебют през 2016 г. 

Съперникът на бронзовия медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. има 29 победи и 9 загуби в 38 мача като професионалист, като за последно губи от ганаеца Оланреваджу Дуродола на 30 ноември 2019 година.

Снимка: Facebook

Последният мач на по-малкия брат на Кубрат Пулев бе срещу Дешон Уебстър на 14 декември 2019 г. Българинът е непобеден след 15 срещи при професионалистите, а с успеха си срещу Уебстър Тервел спечели интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория.