България ще трябва да почака, ако иска да спечели олимпийски квоти в бокса. Изненадващо, квалификацията в Лондон бе прекратена в разгара на преките елиминации. Усложнената обстановка в световен мащаб заради пандемията от коронавирус принуди организаторите на европейската олимпийска квалификация да прекратят надпреварата в Лондон.

Специално пред bTV президентът на българската федерация по бокс - Красимир Инински, увери, че родните боксьори ще се приберат в България по най-бързия начин.

"Няма български боксьор с притеснителни симптоми. И се надявам така да си остане. Защото здравето на нашите спортисти е най-важното ни в Париж... Състоянието им е нормално. Нашата цел беше да ги приберем в България по най-бързия начин. Късно тази вечер се прибират... Мерките, които ще бъдат взети, няма да са нищо по-различно от всеки български гражданин. Ще бъдат информирани какво трябва да правят, как трябва да го правят и при оплакване да се обадят при официалните лица"

Красимир Инински увери, че в Лондон българските боксьори не са имали много контакти с външни лица.

“Те не са имали свободен достъп и не са обикаляли по улиците. От хотела до залата и от залата до хотела. Имало е и инструкции – какво да правят, как да го правят, да поддържат хигиена на ръцете, да не общуват с много хора, да не се доближават до тях".

bTV призовава: останете си вкъщи!