За пореден път мач във френската Лига 1 бе прекратен заради изцепка на феновете! Дербито "Олимпик" Лион - "Олимпик" Марсилия от 14-ия кръг продължи само няколко минути преди да бъде спряно заради бутилка от трибуните, хвърлена в лицето на Димитри Пайе от състава на гостите.

В 3' плеймейкърът трябваше да изпълни ъглов удар, но към терена не спираха да летят предмети. Докато си нагласяше топката, той бе ударен лошо от бутилката и се свлече на земята. Футболистът веднага бе ограден от съотборници и щаба на тима.

Междувременно част от отбора на "Олимпик" Лион поиска обяснение от феновете. Впоследствие в социалните мрежи се появи видео, в което се вижда как провинилият се привърженик на домакините получава звучен шамар от друг запалянко - вероятно тартор на агитката.

Главният съдия Руди Буке прибра двата тима в съблекалните. Последва среща между арбитрите и представители на клубовете и се взе решение за прекратяване на двубоя.

Това е осмият подобен случай във френския елит през настоящата кампания, като Пайе е потърпевш за втори път. Той бе жертва на хвърлена бутилка и срещу "Ница" през август. Тогава срещата не се доигра в същата вечер, а съперникът на марсилци получи наказание - отнемане на 2 точки от актива, едната от които беше отменена след обжалване.