Кметът на Чепеларе Славка Чакърова и председателят на общинския съвет Росица Черпокова внесоха предложение за обявяване на шампиона Радослав Янков за почетен гражданин на Чепеларе, съобщи пресслужбата на Общината. Общинският съвет в Чепеларе ще заседава извънредно на тържествена сесия на 8 март, за да гласува предложението.

"Чепеларе се гордее с Радо Янков, той доказа за пореден път силата и непобедимия дух на родопчани", заяви кметът Славка Чакърова. Съграждани, приятели и близки на Радо от Чепеларе ще го посрещнат тази вечер на летището с гайди и родопска пита.

"Спечелването на Световната купа по сноуборд е не само поредно признание за спортните традиции в Чепеларе, а успех и невероятно постижение за България в зимните спортове", коментира Славка Чакърова. Според нея триумфалният резултат на Радо е показал още веднъж колко са силни, борбени и упорити родопчани.

В родния град на Радослав Янков днес празнуват спечеления от него голям кристален глобус в паралелните дисциплини по сноуборд. Триумфът на сноубордиста е нова спортна победа за Чепеларе след олимпийската титла на Екатерина Дафовска от Нагано.

Общинската администрация организира днес автобуси, с които да тръгнат посрещачите на Радо към София. С празнична програма шампионът ще бъде посрещнат утре в Чепеларе.