Ново развитие по случая с изчезналата китайска тенисистка Пън Шуай! Местният журналист Синджин Ху - главен редактор на контролирания от правителството таблоид Global Times, отново написа в социалната мрежа "Туитър", че Шуай е добре, след което публикува два клипа.

В единия Пън вечеря със своя треньор и приятели в пекински ресторант. Във видеото тя говори за тримесечен план, който трябва да бъде изпълнен. Подозрителното е, че по време на дискусията на няколко пъти се споменава датата - 20 ноември.

На втория клип се вижда името на ресторанта преди тенисистката да влезе в него.

Вчера Ху публикува и снимки на Шуай от дома ѝ. "Мога да потвърдя от мои източници, че снимките, които се появиха са актуални. През последните няколко дни тя e останала в собствения си дом свободно и не искаше да бъде безпокоена. Скоро ще се появи публично и ще участва в някои дейности", написа той в "Туитър".

Бившата водачка в световната ранглиста на двойки изчезна, след като на 2 ноември обвини в изнасилване бившия вицепремиер на Китай Чжан Гаоли.

Шуай публикува изявление в китайската социална мрежа "Уейбо", в което разказа как през 2018 г. Чжан Гаоли, който е бивш член на "Постоянната комисия на Политбюро", я принудил да имат интимни взаимоотношения. Шуай обаче твърди, че няма доказателства за думите си.

Малко по-късно профилът ѝ беше блокиран.

Снимка: Getty Images

Темата набира все по-голяма популярност и привлече вниманието на част от най-известните тенисисти.

Междувременно Китайската държавна телевизия публикува имейл от нейно име, но Женската тенис асоциация (WTA) се усъмни в достоверността му. Организацията поиска доказателства, че Шуай е добре. Директорът на асоциацията Стив Саймън дори заплаши Китай с прекратяване на взаимоотношенията.

Снимка: Getty Images