Роджър Федерер е експерт по потайностите на "Уимбълдън"! Бившият номер 1 в света на тениса играе за 21-ви път в кариерата си в Лондон, а титлите му са 8. 

В преследване на 9-ата той отговори на 73 въпроса от модното издание "Вог" - рубрика, в която участие взимат само най-изявените и обичани звезди. 

Разходката на Роджър започна на тренировъчните кортове и завърши на централния. Той разкри, че вкъщи го наричат Родж или Рочи, обожава шоколад, но не яде преди мач, а след победа си позволява сладолед.

Освен това показа как се бие добър сервис. "Това е единственото нещо, което можеш да контролираш. В останалата част на разиграването просто се приспособяваш към стила на противника", заяви той.

Швейцарецът предпочита да играе на трева, а в "Уимбълдън" най-много му харесва традицията и атмосферата, както и... ягодите със сметана, които си похапна от купичката на децата, които гонят топките.

Всъщност самият Федерер е започнал на тази позиция на турнира в Базел. Тогава майка му е била треньор и му е дала един от най-важните съвети - "Не оставяй топката да тупне два пъти!"

Снимка: Reuters

Що се отнася до модата, швейцарецът се чувства най-добре с... бански на плажа. Най-добрият моден съвет е да избере тъмния пред светлия костюм за вечерно събитие, а трофеите си държи в специална стая у дома.

"Е, винаги има място за още един. 8 е любимото ми число, но 9 звучи по-добре", намигна Роджър към съперниците си на "Уимбълдън".

Въпреки атрактивното съперничество на корта, швейцарецът обича да играе срещу Рафаел Надал, а извън спорта двамата са добри приятели.

"Той е много напрегнат на корта и супер откровен и отворен извън него. Има златно сърце. Ще ми помогне за фондацията. Ще се опитаме да подобрим рекорда за посещаемост в Кейп Таун. Нямам търпение! Благодаря ти, Рафа", заяви Федерер.