Спортният директор на "Локомотив" София Бойчо Величков и синът му са основните виновници за боя в ложата на стадиона в квартал "Надежда", а действията от страна на официалните лица и феновете на домакините са били предварително организирани.

Това твърдят от ръководството на "Хебър" Пазарджик. Най-пострадал при сбиването е братът на собственика на "Хебър". Красимир Папазов е със счупен нос и съмнения за пукната скула. Арестувани след мелето са четирима.

Снимка: bTV

"След като вкарахме третия гол в 80 и коя минута, се зарадвахме. Поздравихме се с брат ми и жена ми. Това вече провокира Бойчо Величков и сина му. Аз не знам защо не сложиха някаква табела, че нямаме право да се радваме... На Бойчо Величков сина му, който казва, че нищо не е направил, провокира и тръгва към брат ми... Най-големият виновник за цялото нещо е Бойчо Величков! Той се води спортен директор. Той е длъжен да осигури безопасността на отбора!", категоричен е президентът на "Хебър" Иван Папазов.

Според свидетели, атаката срещу гостите е била предварително организирана. За секунди охраната изчезва, заключват се вратите и гостите от "Хебър" са избутани по стълбите към паркинга, където ги чакат маскирани и въоръжени с боксове и прътове мъже.

Снимка: Lap.bg

"Бяхме избутани от Бойчо Величков, неговия син и още някаква група хора. Бяхме изтикани първо по стълбите, заключиха вратата, сложиха шаловете и маските и почнаха да ни налагат долу на паркинга. Нямаше никаква охрана", разказва Спас Спасов.

"Започнаха да ни нападат. Към мен, към госпожа Папазова, която също беше на събитието. С неприлични жестове, без ние по никакъв начин да сме провокирали това нещо", свидетелства Венелина Георгиева, която също е присъствала на мача.

От ръководството на "Хебър" настояват за най-строги санкции и изваждане на "Локомотив" София от второто ниво на българския футбол.

"Тия изроди трябва да се извадят от групата! Един отбор трябва да се извади от групата за назидание! Как аз да обясня на моите фенове, на феновете на "Хебър", да дойдат на мачове, като нас ни бият като магарета!?", заяви Папазов.

Ако столичните "железничари" не бъдат извадени незабавно от групата, футболистите на "Хебър" ще бойкотират футболната лига.