Грациите от националния отбор по художествена гимнастика проведоха подиум тренировка преди стартиращото утре във Варна европейско първенство - последното голямо състезание до олимпийските игри в Токио. Националките навлизат в 37-ото издание на турнира и първо, на което страната ни е домакин, с амбиции за силно класиране.

Гимнастичките ще играят пред родна публика за първи път от две години. Подиум тренировката на индивидуалните ни представителки - Боряна Калейн и Катрин Тасева, ансамбъл-жени и ансамбъл-девойки премина с грешки, които обаче със сигурност ще бъдат изчистени.

Утрешният ден е най-важен за ансамбъла при девойките, водени от Вяра Ваташка и Цветелина Найденова, на които предстои изключително тежка програма. Момичетата играят и многобой, и финали в един ден.

"Подготвени са и се намират в много добра физическа и психическа форма. Мисля, че това няма да бъде проблем за тях", заяви президентът на родната федерация Илиана Раева.

Европейското първенство започва утре в 10:00 ч. с многобой за ансамбъл-девойки. Българските грации са със стартов №10 - последен в своя поток.