Отдавна българският футболен фен не е очаквал с трепет този последен кръг от Първа професионална лига! Интригата е жива! Шампионът не е ясен!

Днес предстоят два мача, след които България ще знае името на първенеца си. Той ще бъде или 7-кратният шампион "Лудогорец" или обичаният от половината футболни запалянковци у нас ЦСКА.

Последните мачове на отборите са днес (24 май) в 20:00 ч. Разградчани приемат "Черно море", а ЦСКА е домакин на "Ботев" Пловдив. 

Снимка: Lap.bg

Каква е ситуацията преди срещите?

Разградчани са лидери в първенството със 76 точки. ЦСКА е на втора позиция със 75 точки. Така че всичко се свежда до максимата: "Победа или нищо!"

Двата тима със сигурност ще следят какво се случва в другата среща, защото от нея зависи много.

Снимка: Lap.bg

Ако "Лудогорец" победи "Черно море", то "орлите" ще вдигнат за 8-ми пореден път трофея за шампион на България. Това би могло да стане и при загуба и равен, но разградчани трябва да се надяват преките им конкуренти да загубят на стадион "Българска армия".

ЦСКА гони единствено победа и ще надава ухо за ситуацията в Разград. Само загуба на "Лудогорец" би направила "червените" шампиони за първи път след като Гриша Ганчев пое клуба. Преди 3 години "червените" триумфираха с Купата на България именно на 24 май.

Снимка: Lap.bg

Равенство на ЦСКА и загуба на "Лудогорец" прави точковия актив на двата тима равен. При такова развитие на ситуацията разградчани отново ще станат шампион, тъй като имат по-добри показателни в преките двубои. 

Кой ще бъде футболният шампион на България за сезон 2018/2019? Това ще стане ясно по-късно днес!