Полският боксьор Томаш Адамек изненадващо поиска мач с Кубрат Пулев. Полякът явно вече се е замислил, че по някакъв начин иска да стигне до мач за световната титла срещу Валдимир Кличко и за целта изяви желание да се срещне с настоящия претендент на Международната боксова федерация, който е именно Кобрата.

Сега на Томаш Адамек ще се изправи срещу украинеца Вячеслав Глазков през март, а след това иска мач с Владимир Кличко или Кубрат Пулев през септември.

Пулев може да прекъсне хегемонията на Кличко, според американски сайт >>

Снимка: БГНЕС

 
"След мача с Глазков се надявам на мач с Владимир Кличко. Ако ли не, искам да се изправя срещу Кубрат Пулев и да определим претендента за титлата. Мисля, че такъв мач е възможен през септември и желанието ми е той да е в Полша.

Всичко обаче зависи от компанията "К2", която е собственост на братята Кличко. Те ще определят следващия съперник на Владимир. Това е право на шампиона“, заяви Адамек пред "Полсат".

Любопитното е, че Кубрат Пулев също скоро трябва да се бие, като това ще стане в началото на април. Следващия му мач би трябвало да бъде за световната титла, което означава, че няма никакъв смисъл да се впуска отново да залага претендентското си място, което очевидно иска Адамек. Подобен развой би бил възможен евентуално, ако Владимир Кличко отново реши да избяга от среща с непобедения до момента българин.

Адамек: Няма смисъл да се бия с Кубрат Пулев, той няма никакви успехи на профиринга >>

Освен всичко останало може да си припомним, че Томаш Адамек всъщност бе първият избор на Международната боксова федерация за съперник на Кубрат Пулев в двубоя, който да определи претендента за световната титла. Тогава обаче полякът се отказа с мотива, че подобен мач нямало да му донесе достатъчно пари и след това се наложи доста дълъг период, докато Кобрата си намери съперник, който в крайна сметка бе американецът Тони Томпсън, когото българинът победи и стана официален претендент за световната титла. С оглед на предисторията може да се каже, че сега всъщност е доста нахално и може би доста нагло от страна на Адамек да се обръща към варианта за мач с Пулев.

Полякът е на 37 години има 51 мача на професионалния ринг, в които 49 е бил победител (29 с нокаут). Повечето му мачове обаче в по-долни категории, а при най-тежките се състезава от 2009 г. Една от двете му загуби е от Виталий Кличко.