Половин милион долара! Такава глоба беше наложена на един от акционерите в баскетболния шампион на НБА - "Голдън Стейт". Сумата е впечатляваща и може би навежда на мисълта, че Марк Стивънс е опитал задкулисти игри, но не. Той ще трябва да плати глоба заради изблъскан играч на опонентите. 

По време на третия мач от финалния плейоф на НБА, в който "Торонто Раптърс" спечели и поведе с 2:1 победи в серията, гардът Кайл Лаури падна върху зрителите от първия ред. Докато се опитваше да се изправи, Стивънс го изблъска. След това играчът сподели, че бизнесменът е изрекъл и неприлични думи по негов адрес. 

"Нямаше нужда от това. Нямаше нужда да ме пипа, да се пресяга пред две седалки и да ме блъска, както и да ми говори така", заяви баскетболистът.

След мача от НБА съобщиха, че ще накажат Стивънс доста солено за постъпката му. Освен че трябва да се раздели с половин милион долара, той няма да може да посещава баскетболни мачове през цялата следваща година. 

Състоянието на Стивънс се оценява на 2,3 млрд. долара. Той има фирма за разработка на технологии. Бизнесменът притежава малък дял от акциите на "Голдън Стейт".