Британската полиция поиска шест от оставащите общо 92 мача във Висшата лига да се изиграят на неутрален терен от съображения за сигурност.

В полицейския списък рисковите мачове са "Манчестър Сити" - "Ливърпул", "Манчестър Сити" - "Нюкасъл", "Манчестър Юнайтед" - "Шефилд Юнайтед", "Нюкасъл" - "Ливърпул", "Евертън" - "Ливърпул", както и който и да е мач, който ще подсигури титлата на "Ливърпул", ако не е сред изброените.

Марк Робъртс от полицията в Южен Йоркшир, който е един от най-високопоставените представители на органите на реда в страната, заяви, че полицията е в постоянен контакт с Висшата лига и клубовете.

"Нашите разговори с Висшата лига по време на целия този процес бяха положителни, с общ акцент върху приоритета на общественото здравеопазване. Като такъв постигнахме консенсус, който балансира нуждите на футбола, като същевременно свежда до минимум търсенето на полицаи", каза Робъртс.

"Мнозинството от оставащите мачове ще се състоят на стадионите на отборите, които са домакини. Малка част трябва да се изиграят на неутрален терен. Но няма още нищо договорено", посочи още Робъртс.

В четвъртък бе обявено, че Висшата лига ще бъде подновена на 17 юни с два мача, а от уикенда на 20 юни в действие влизат всички 20 отбора.