Засилено присъствие на полиция и жандармерия имаше тази вечер на Централната жп гара в Русе. Причината бе пристигането на влакова композиция от 12 вагона от Унгария, с която пътуваха 800 фенове на футболния отбор "Ференцварош“. Тази вечер унгарският тим излиза срещу "Лудогорец“ в Разград в решителен сблъсък от груповата фаза на Лига Европа.

Всъщност общият брой на привържениците на унгарците е над 1000 души, но част от тях пътуват до България с автомобили. Основната група е наела цял влак, за да пропътува разстоянието до Разград. Композицията пристигна на жп гарата в Русе с около 45 минути закъснение, тъй като граничната проверка на документите е започнала още в Гюргево.

Снимка: Емил Димитров

Унгарците пристигнаха в Русе с песни и развяване на шалове и знамена през прозорците. Силите на реда в Русе бяха подготвени за евентуални изстъпления. Причината е, че при влизането в Румъния феновете са хвърляли пиратки по полицаите и са създали напрежение. Там те са били щателно претърсени, но въпреки това полицията в Русе бе нащрек.

Проверката на документите на феновете се извършваше много бързо от служителите на Гранична полиция, които работеха на четири пункта. До инциденти от страна на унгарските запалянковци за щастие не се стигна.