Държавната телевизия на Испания обяви, че няма да участва в наддаването за правата за излъчване на Суперкупата. Причината за оттеглянето е изборът на Саудитска Арабия за домакин на финалите в следващите три сезона. От ръководството на медията имат притеснения относно погазването на човешките права в азиатската страна.

Испанската футболна федерация оповести промените, като те включват смяна и на формата на надпреварата, която вече ще представлява минитурнир с четири отбора. Договорът със Саудитска Арабия е на стойност 120 млн. евро.

През настоящия сезон участие ще вземат "Барселона", "Реал" Мадрид, "Атлетико" Мадрид и "Валенсия". Сблъсъкът за трофея ще се проведе на 62-хилядния стадион "Крал Абдула" в Джеда.

Футболната федерация на Испания понесе много критики за решението, най-вече заради погазването на правата на жените в Саудитска Арабия, но нейният президент Луис Рубиалес коментира, че мачове ще бъдат използвани именно като средство за промяна в обществото и гарантира допускането на дами на стадиона.