На 66 години от този свят си отиде бившият президент на Българския футболен съюз и "Ботев" Пловдив - Христо Данов, съобщиха от родната централа и поднесоха своите съболезнования. 

Данов застана начело на българския футбол през 1993 г. и беше президент на централата до 1995 г., когато Иван Славков-Батето започна първия си мандат.

По време на неговото управление българският футбол постигна най-големия си успех - класирането за световното първенство в САЩ през 1994 г. (след драматичната победа над Франция на "Парк де Пренс" година по-рано) и класирането на четвърто място на шампионата.

"Данов бе един от най-големите радетели за пловдивския спорт и бе начело на БФС по време на емблематичното американско лято през 1994, когато националният отбор на България спечели бронзови медали на световното първенство в САЩ", пишат от БФС.

Начело на "Ботев" Данов беше в периода 1993-1995 г. През тези години тимът неизменно приключваше първенството на трето място в крайното класиране. От клуба използваха социалните мрежи, за да изразят своите съболезнования.