Тервел Пулев остава непобеден на професионалния ринг! Интерконтиненталният шампион на Световната боксова асоциация (WBA) се справи с Викапита Мероро от Намибия в битка, продължила 9 рунда и завършила с технически нокаут.

Българинът доминираше и пласира отлични удари срещу издръжливия Мероро, който търсеше клинчове и накъсваше мача с нечиста игра. В предпоследния "шампионски" рунд обаче Тервел притисна намибиеца с хубави комбинации, отвори аркада над лявото му око и щабът на Мероро хвърли кърпата, признавайки поражението.

Снимка: JG Sports

Срещата се проведе в екзотична Танзания. Африканската държава се слави с липсата на мерки срещу коронавируса. Там маските и социалната дистанция не са задължителни. Това направи възможно провеждането на галавечер, на която Пулев се изправи срещу 35-годишния Мероро.

Българинът не беше излизал на ринга от повече от година насам. За последно той се боксира срещу Дешон Уебстър на 14 декември 2019 г. в Пловдив.

Дебютът на по-малкия брат Пулев на професионалния ринг беше на 3 декември 2016 г. срещу Томислав Рудан. Оттогава той има вече 16 победи. Основната цел пред българина е да се изкачи в ранглистата на WBA, за да може да се боксира за световната титла в полутежка категория до края на 2022 г.

Тервел е бронзов медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

За Мероро това беше 10-а загуба в 39 мача.