Големият победител след трите взрива до автобуса на "Борусия" Дортмунд, заради които беше отменен четвъртфиналния мач на германския тим срещу "Монако" в Шампионската лига (срещата ще се изиграе днес и ще бъде предавана пряко по bTV Action от 19:00 ч.), се оказа... футбола. Привържениците на двата тима се обединиха след инцидента и показаха по категоричен начин, че терорът няма място в спорта.

Минути след като стана ясно, че срещата няма да се играе в предвиденото време, от "Борусия" публикуваха в "Туитър", че всички фенове на съперниците им, пристигнали специално от Франция за мача, могат да намерят подслон, ако използват хаштага #bedforawayfans.

Предложенията за помощ от страна на местните привърженици не закъсняха. В социалните мрежи веднага заваляха хиляди снимки, на които беше очевидно, че въпреки съперничеството на терена и по трибуните, футболните запалянковци са преди всичко хора и са готови да отворят домовете си за противниците на трибуните.

От "Монако" веднага благодариха за инициативата, подета от "Борусия". "Това е футболът!", бяха категорични от френския отбор.

Германски и френски фенове, обединени от... италиански специалитет - чиния топли спагети.

 Едни от първите фенове, които намериха подслон при "противниците".

"Футболът обединява", категорични са привържениците.

Френски и германски привърженици следят новините около случилото се в Дортмунд.

"Благодаря за гостоприемството!", писаха приютени привърженици на "Монако".