Мъжкият национален отбор по волейбол ще се изправи срещу Словения на осминафинал на европейското първенство днес (21 септември) от 21:30 ч. 

Мачът ще е по-специален за един от българските волейболисти - либерото Теодор Салпаров. Той ще пропусне рождения ден на своята любима - актрисата Ралица Паскалева, но за сметка на това ще опита да помогне на "лъвовете" да победят в трудния мач.

Снимка: cev.eu

Българските волейболисти ще трябва да играят в препълнената зала в Любляна. Очаква се в нея да присъстват повече от 11 000 зрители, който със сигурност ще стискат палци и ще скандират за победа на домакините.

"Жертваш много - най-вече семейството и близките, но на тези години всеки мач може да ми е последен. Ще е празник за тези хора в залата. Тук съм и заради невероятната атмосфера, за тръпката от такива важни мачове", заяви Салпаров пред bTV преди двубоя.

Атмосферата в Любляна вече се усеща. Пред хотела на националите пък беше организиран спортен празник за децата, а част от тях най-вероятно ще присъстват на мача.