България да стане балкански център на колоезденето, поиска министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков по време на срещата си с Емин Муфтуоглу - президент на Балканския съюз, на турската федерацията и кандидат за вицепрезидент на Европейската централа по колоездене.

"В Пловдив се строи колодрум с 8000 места, който може да приеме състезания от най-висок ранг и да осигури отлични условия за съвместна подготовка на всички колоездачи от балканския регион. Работя много добре с ръководството на нашата федерация и за мен е изключително важно страната ни да има представители в отделните комисии на Европейската централа", заяви Нейков.

Емин Муфтуоглу се съгласи, че географското разположение на Пловдив е изключително благоприятно за обособяването на балкански център. Гостът изказа задоволството си от взаимодействието с Българската федерация в лицето на президента Петър Бончев и неговия заместник Николай Колев, който е и вицепрезидент на Балканския колоездачен съюз.

"Виждам, че България има изключително положително отношение към нашия спорт. Партнираме си добре и турските колоездачи ще се подготвят в Пловдив за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.", коментира Муфтуоглу.

Министър Нейков и гостът му си размениха плакети като израз на доброто сътрудничеството.