Плавен Константинов вече официално не е селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол. Това съобщиха от Българската федерация (БФВ).

Договорът на Константинов изтече след края на световното първенство, което се проведе у нас и в Италия, а "лъвовете" заеха 9-а позиция в крайното класиране. 

От Федерацията разпространиха съобщение, че са отворени за бъдещи преговори, но за момента са финализирали отношенията със специалиста, който води тима от 2014 г. 

Ето и цялото съобщение от БФВ:

"След завършване на световното първенство по волейбол президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров се срещна с треньора на националния отбор Пламен Константинов. Двете страни обсъдиха представянето на националния отбор и за да бъдат свободни в своята преценка за евентуална бъдеща съвместна работа решиха да финализират договорните си взаимоотношения към този момент.

Окончателните изводи и оценки ще бъдат направени на по-късен етап, когато Управителния съвет на БФВ ще разгледа отчетите на Пламен Константинов и неговия щаб, и на треньора на женския национален отбор Иван Петков, след приключването на световното първенство по волейбол за жени в Япония.

Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров пожела успех на Пламен Константинов в работата му в Русия"