Наставникът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов заяви на пресконференцията преди двубоя с Иран във Варна, че съперникът ни е сериозен и няма място за подценяване.

"Тук във Варна се е събрала една силна група с много силни отбори, както и с млади тимове, които имат огромна амбиция. Сигурен съм, че няма да имаме леки мачове. Да си пожелаем състезателите ни да са здрави. Да нямаме проблеми и тогава ще е в наши ръце да решаваме тактическите задачи", заяви селекционерът.

"С формулата, която има тази година световното първенство, всеки мач ще бъде решаващ. Всяка загуба се носи в следващата фаза. Ключови за класирането в следващата фаза ще бъдат всички останали четири мача. Не мога да кажа, че всеки един двубой ще има по-голяма или по-малка тежест. Естествено, това ще се определи в края в самото класиране от мачовете между останалите отбори. На този етап не можем да кажем, че тази победа ще е по-ценна от друга. Всеки успех ни е нужен. Иран е много сериозен, много опитен и много сложен противник".