Отборът на "Питсбърг Пингуинс" е все по-близо до спечелването на втора поредна купа "Стенли", след като в мач номер 2 от финалната серия на НХЛ победи Нешвил Предатърс с 4:1.

По този начин "пингвините" поведоха с 2:0 успеха в серията и се нуждаят от само още два, за да триумфират с най-престижното отличие в хокея на клубно ниво.

Решителни за изхода на срещата се оказа първите 3,5 минути на третата част, в които домакините стигнаха до цели три гола.

Аберг Понтус даде аванс на гостите от "Нешвил" в средата на първата част, но в 17-ата минута на двубоя Джейк Гюнцел изравни за 1:1. Последва безрезултатна втора третина, но в началото на третата "Питсбърг" нанесе съкрушителен удар. Отново Гюнцел, Скот Уилсън и Евгени Малкин бяха точки за домакините в рамките на едва 3 минути и 18 секунди, с което те поведоха с 4:1 в резултата.

До края на срещата гостите от щата Мисисипи опитаха да се върнат в мача, но Мат Мъри бе заключил вратата си, отразявайки 37 от всичките 38 удара към нея.

Стражът на "Нешвил" Пека Рине отново не направи най-силния си мач, като спаси само 21 от 25 шута към вратата си, а в края на двубоя дори бе заменен от резервата Юсе Сарос.

Серията се пренася за следващите два двубоя в Нешвил. Третият мач е в събота, 3 юни.