Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев бе доволен след победата с 2:0 над "Левски" в дербито от 29-ия кръг на Първа лига. 

Срещата бе помрачена от грозна провокация на Козмин Моци, която доведе до нахлуването на фенове на домакините на пистата. За щастие, органите на реда реагираха своевременно и не се стигна до по-сериозни инциденти.

Според Петричев обаче румънецът не е имал за цел да провокира противниковите фенове, и го определи като най-обичания футболист в България. 

"Получи се нервен мач. Ескалира напрежението в края на мача след радостта на Моци. Не са хубави тези неща, когато се провокира публиката по някакъв начин. Мисля, че в конкретния случай Моци нямаше за цел да провокира публиката. Той изрази емоцията си, след като вкара гол. Той има право да се радва, всеки има право да се радва, когато вкара. Сега какво - да се прибираме в съблекалнята, като вкараме", заяви Петричев.

Снимка: Lap.bg

"Той не е имал за цел да провокира публиката на "Левски". Нямаше обидни жестове. Това беше една радост на щастлив футболист, който вижда, че отборът му печели труден мач. Не искам да се експлоатира темата. Не беше умишлено от негова страна. Той е сериозно момче. По-темпераментен е. Той затова е Моци - най-обичаният футболист в България. Той е голям боец, като в трудни моменти отборът може да разчита на него. Ние говорихме в съблекалнята с него, той е важен играч. А подобно нещо може да има последствия", добави изпълнителният директор.

"Не изключвам "Левски" от борбата. Те имат два мача с ЦСКА, както и с нас. Мисля, че те продължават да са в борбата. Далеч сме от развръзката. Ние лично играем на приливи и отливи, но това е отбор, който може да победи всеки. Мисля, че след тези колебания, които имахме, постепенно навлизаме в ритъм. Тепърва предстоят мачовете на истината. Ако ги нямаше тези колебания, първенството щеше да се свършило. Ние направихме сами първенството интересно", завърши шефът на шампионите.