Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев смята, че победата на шампионите над "Левски" с 2:0 е напълно заслужена. Според него, воденият от Петър Хубчев отбор има най-сериозни аргументи да се противопостави на "орлите" в битката за титлата в първенството.

"Според мен абсолютно заслужено бихме. Mисля, че всеки, който е гледал мача, е на подобно мнение. Включително и г-н Хубчев, чест му прави, че в тунела след мача ни каза, че е заслужен успехът. Мисля, че нямаме никакви спорове, "Лудогорец" беше по-добрият отбор.", каза Петричев след победата.

"Не съм имал притеснения, през годините играем в цикъл сряда-събота, в случая четвъртък-неделя, така че не сме много притеснени. Виждам, че отборът е в подем, играем този футбол, който всички искаме и на който се радваме, атмосферата в съблекалнята е отлична. Нещата като цяло са добре."

Относно треньорската позиция, която временно се заема от Станислав Генчев, той коментира:

"Когато имаме някакво подобно решение за треньорския пост, официално ще го обявим. Но аз още в самото начало в първото интервю казах, че всичко, което се спряга като имена са спекулации и видяхте, че във времето се оказа истината."

Снимка: Lap.bg

"Като цяло този въпрос не го гледаме с някаква сериозна спешност. Виждате, че Станислав Генчев се справя успешно, грабва шанса, който му се дава, отлично се справя. Тук е мястото да благодаря на Алекси Желязков, който също много помага активно в последния месец и половина. Нещата изглеждат добре, отборът играе страхотно, ние бърза работа нямаме. Нека това момче се наслаждава на плодовете на своя труд."

"Ние винаги сме знаели, че Станислав Генчев има огромен потенциал в треньорската професия и неслучайно го взехме в щаба. Ние го взехме с две основни идеи. Едната е, че знае какво е "Лудогорец" и какво е да си в тази съблекалня. И второто е, че е доказал през годините, че е изключителен професионалист и има голямо треньорско бъдеще. Ще инвестираме в него и време, и търпение."

"Той като достатъчно интелигентно момче се възползва по най-добрия начин. Това му е осмата поредна победа, а в две от тях се заговори сериозно за "Лудогорец" в Европа. Тази победа е черешката на тортата и доказахме с нея, че "Лудогорец" все още е най-стойностният отбор с най-стойностните футболисти."

Относно класирането в Първа лига, Петричев заяви, че все още е твърде рано да се правят генерални изводи.

Снимка: Lap.bg

"По принцип етапът на първенството е такъв, че е прекалено рано за сметки, този мач не решава нищо. Случвало се е през годините на този етап от шампионата да загубим от "Левски", при това неведнъж. Аз поне за два се сещам, но въпреки сме ставали шампиони. Така че е прекалено рано, в плейофа и шестият може да стане шампион. Прекалено рано е за изводи."

"За нас е добре за състоянието на отбора и победихме един директен противник за титлата. Тази година не само "Левски" и ЦСКА са добре, виждам и други отбори с потенциал. Виждате "Берое", виждате колко вдъхновено играе "Локомотив" Пловдив, амбициите им се увеличават. Това е хубаво. "Арда" също има сериозен потенциал да се намеси в битката."

"Като цяло конкуренцията е доста добра. За мен "Левски" е отборът към този момент, който има най-много аргументи да се бори с нас", заяви Петричев.