Мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола бе толкова открит по темата "Суперлига", че медийният екип на тима прекрати пресконференцията му преди шампионатния двубой с "Астън Вила" и не даде възможност на журналистите да зададат всичките си въпроси относно новия проект, завихрил ураган в световния футбол.

Испанският специалист заяви, че за него успехът не може да е гарантиран за няколко избрани клуба. Гуардиола добави, че иска английската Висша лига да бъде колкото се може по-силна, но и честна.

"Подкрепям клуба, познавам хората тук, аз също съм част от него. Но имам и свое мнение. То ще бъде по-ясно, когато разполагам с повече информация. За мен е чест да говоря от името на "Манчестър Сити", добър оратор съм. Мениджърите заставаме пред вас шест пъти седмично, питате ни за здравните работници, за COVID-кризата и други. Можем да споделим какво мислим, но не сме правилните хора. По-добре е да се говори с президентите на клубовете."

Снимка: Getty Images

"За мен спортът не е спорт, когато не съществува връзка между положените усилия и наградата за тях. Няма да е спорт, ако загубите са без значение. Няма да е спорт, ако успехът вече е гарантиран. Не знам защо точно тези отбори са избрани. Затова и много пъти съм казвал, че искам конкуренцията да е колкото се може по-силна. Особено във Висшата лига. Не би било честно един отбор да се бори, да стигне до върха и след това да не може да се класира, защото успехът е гарантиран само за няколко избрани клуба."

"Следващата седмица ще опитаме да стигнем до финала в Шампионската лига. Следващия сезон ще участваме в евротурнирите. Някои трябва да излезе и да внесе яснота. Трябва да аргументира и взетите решения. Защо "Аякс", с всичките му успехи, не е част от проекта?", каза още Гуардиола.