Един от най-добрите в историята на футбола - трикратният световен шампион в Бразилия Пеле, се ваксинира срещу коронавирус.

80-годишният бивш играч на "Сатош" (1956-1974) и "Ню Йорк Космос" (1975-1977) даде пример и се похвали с този акт в социалните мрежи. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pelé (@pele)

"Днес е един незабравим ден. Бях ваксиниран! Пандемията все още не е свършила. Трябва да сме дисциплинирани, за да запазим животите си, поне докато много хора не получат ваксина. Продължавайте да си миете ръцете и да си стоите вкъщи, ако имате тази възможност. Когато излизате, не забравяйте да носите маска и да спазвате социална дистанция. И това ще мине, стига да мислим и да си помагаме един на друг", написа Пеле в своя профил в "Инстаграм".

В началото на 2020 г. синът на Пеле обяви, че баща му се чувства зле, тъй като не може да излиза свободно от вкъщи. Самият бразилец, който спори с покойния Марадона за титлата Най-велик за всички времена, заяви, че е нормално за хора на неговата възраст да са обезкуражени заради предприетите мерки. Той продължи да пази здравето си и на 23 октомври навърши 80 години.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бразилските издания пишат, че любимецът на милиони футболни фенове е бил ваксиниран у дома си с китайската ваксина "КоронаВак".