Футболната легенда и трикратен световен шампион Пеле успокои почитателите си, че е в добро състояние. Изказването му идва дни, след като синът му Единьо заяви, че баща му е в депресия и трудно приема факта, че не може да се движи свободно след операция на бедрото.

"Добре съм. Продължавам да свиквам с факта, че имам някои физически проблеми, но го приемам по най-добрия начин. Топката продължава да се върти. Имам добри и лоши дни. Нормално е за хора на моята възраст. Но не се страхувам. Уверен съм в нещата, които правя", заяви Пеле, който през октомври 2020 г. трябва да навърши 80 години.

"През миналата седмица се срещнах с президента на футболната конфедерация в студио, в което снимаме документален филм за мен. През миналия месец понесох две фотосесии за кампании, които използват моя образ. Имам и насрочени други събития в бъдеще", добави той.

Пеле претърпя операция на бедрото преди няколко месеца. От тогава той се движи трудно и понякога използва инвалидна количка. Единьо заяви, че баща му не иска да излиза от вкъщи заради този проблем.

"Не избягвам срещи в графика си, който винаги е натоварен. Съобразявам се с физическите си ограничения по най-добрия начин и искам да продължа да действам", опроверга го бразилският шампион.