В "Лудогорец" не са забравили отпадането от турнира за Купата на България по футбол от "Левски" след изпълнение на дузпи и ще се опитат да се реваншират на привържениците си в първия мач след подновяването на Първа лига. Това заяви треньорът на разградчани Павел Върба в онлайн пресконференция.

"Лудогорец" гостува на "сините" на 5 май. 

"Винаги се гледа резултатът след мача, а не играта. "Левски" ни победи на дузпи и продължи напред. Нас ни раздели една дузпа. За нас това е още един дразнител - да излезем здраво в този мач и да си върнем на "Левски" за загубения мач за Купата", заяви Върба.

В момента "Левски" е в трудна финансова ситуация, като клубът се издържа предимно от дарения и продажба на фен артикули. Вчера (2 юни) на пръв поглед приключи сагата със собствеността на клуба, след като мажоритарният пакет акции беше джиросан на Наско Сираков.

"Ситуацията в "Левски" си е ситуация в техния клуб. Ние се съсредоточаваме върху нашата игра. Всяка точка, която печелим, ни доближава до титлата. Не съм в кухнята на "Левски" и не знам как стоят нещата там. Ситуацията в Разград е добра. Футболистите чакат двубоите. Както ние, така и никой в Европа, не е изпадал в такава ситуация. Играчите достигат до нивото, на което трябва да бъдат. Ще видим в каква форма ще бъдем в следващите мачове. Ще опитаме да сме в оптимална форма до края на първенството", коментира Върба.

Снимка: Lap.bg

Той заяви, че за мача в петък няма да може да разчита на капитана Светослав Дяков, който не е в оптимална форма. 

"Ситуацията с Дяков е такава, че ако натиснем той да играе, може и да вземе участие в мача. Ние обаче искаме да го запазим, защото имаме много мачове. Той няма да попадне в групата за "Левски". Решихме да го запазим и да не играе в този мач", каза треньорът на "Лудогорец".