Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев бе ядосан след загубата на "сините" от "Лудогорец" с 0:2 и провокацията на Козмин Моци, заради която фенове на домакините нахлуха на пистата на стадион "Васил Левски".

Според Колев съдията е закъснял с изгонването на румънския бранител и именно това забавяне е отприщило негативната реакция на "сините" привърженици.

"Съдията се забави пет минути да изгони Козмин Моци. Той е откровен провокатор и това беше преднамерено действие от него. Често го прави по българските терени. Когато пет минути се чудиш какво да направиш, хората полудяват, защото виждат, че не се случва това, което трябва. Трябваше четвъртият съдия да му каже за ситуацията, за да разбере какво става. Аз нямам обяснение защо трябва да дразниш публиката при 2:0 за "Лудогорец". Това трябва да се изкорени, особено от чужди футболисти. Ако това го направи българин в чужбина, ще му съсипят кариерата", започва Колев.

Снимка: Lap.bg

"Това е липса на възпитание. Когато се събере Дисциплинарната комисия, ще разберем какво ще стане. Ние не търсим вина в наказанието на Живко Миланов, а той е наясно, че щеше да има провокации от "Черно море". Грешно беше да се поддаде и не го оправдахме, видяхте, че и Георги Дерменджиев го потвърди това. Това, което излизаше от устите на феновете на варненци, не е нормално човешко същество да го синтезира в мозъка си", коментира още той.

"В нормална държава Козмин Моци ще получи поне пет мача наказание. Сменихме "Герена" за "Васил Левски" заради положението на звездите", сподели иронично Колев.

"Имаме сериозен проблем с терена, не съм експерт, но ми беше казано, че няма как да проведем мача на нашия стадион, ако искаме да играем до края на сезона на нашия си стадион. Има пукната тръба под терена."

Снимка: Lap.bg

"Нарушението на Иван Горанов е очевидно и не можем да кажем на черното – бяло. Дали трябва да се покаже директен червен картон? За мен не. Отдавна правилата са такива, че не трябва да има двойно наказание. За съжаление Горанов няма да играе срещу ЦСКА, имаме циркулация на футболисти. "Левски" има млади футболисти, които могат да играят, защото това е бъдещето на този клуб. Имах възможност да гледам мача със скаути и всички харесаха изявите на нашите играчи. Имат какво да учат тактически, но ако им се гласува доверие, ще разкрият потенциала си.", добави Колев.

"Налагането на млади футболисти не значи абдикация от сериозните цели за "Левски". Ясно е, че в "Черно море" или "Берое" е много по-лесно да се наложи млад футболист, отколкото тук. Пътят ще е тежък, а феновете трябва да имат търпение, а мисля, че те го имат. Отборът не се е променил драстично с есента, но вече играят повече българи и юноши от школата", продължи той.

"Не искам да влизам в полемика за декларацията на БФС. Мачът с ЦСКА е важен за "Левски", винаги е бил важен, без значение какъв цвят на екипа носи отборът, с който ще играем. Мислим мач за мач и се надяваме публиката да ни подкрепи. Сега субективните фактори ги оставям на други хора, тъй като вече не мога да коментирам тези неща. Също мисля, че не трябва да се критикуват много съдиите, но когато има грешки трябва да се отбелязват. Не е полезно, тъй като и днес смятам, че "Лудогорец" беше по-добър от нас в един момент нататък. Изпуснахме да се хванем в добрия момент за нас и да ги затрудним", завърши той.