Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев говори пред медиите след днешната втора среща между финансовия благодетел на клуба Васил Божков и феновете. Колев заяви, че няма притеснения за бъдещето на "Левски".

"Към днешна дата "Левски" има нужда от санитарен минимум от 1,5 млн. лв. на месец. Това е, ако не се покриват всички задължения на клуба, както и харчове по селекция и инвестиции в клуба като цяло. В краткосрочен план нямам притеснения за бъдещето на "Левски". В момента работим по стратегията, която сме начертали. Ако има промени, ще трябва да изградим и нов план. За момента няма поводи за притеснение", заяви Колев.

Снимка: Lap.bg

"Аз не съм тук да коментирам какво се е случило в залата. Идеята беше да се запознаят фенове с перспективите за развитието на клуба. Събрахме се, за да изкажат своето мнение по въпроса. Предполагам, че най-съществените неща ще се дискутират на срещата между феновете и Бойко Борисов. Беше поискано да информирам тръст "Синя България" относно финансовото състояние на "Левски". Те ще бъдат медиатор, за да може всички фенове да знаят какво е състоянието на клуба в момента"

"Аз мисля, че левскарската общност е разединена по някои теми, но когато става дума за добруването на клуба, там няма никакви противоречия. Всички се вълнуват за състоянието на "Левски" и всички са единодушни в позицията си по тази тема"

"Част от стратегията за развитието на "Левски" включва построяването на нов стадион. Клуб, който иска да се развива, няма как да не разполага с модерен стадион, който да му носи приходи и да е максимално удобен за феновете. Липсата на модерни стадиони в България е голям минус за  клубовете ни в европейски план. Преговорите за момента са замразени поради неяснотата".

"Не мисля, че ще се отрази на футболистите. Това са професионалисти. Те са запознати, но ние сме ги информирали, че няма от какво да се притесняват. Най-важното е да са готови за първия двубой от втората фаза на сезона. Селекцията приключи и оттук нататък се концентрираме върху делата на терена", завърши изпълнителният директор на "сините".