Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев присъства на днешната пресконференция преди двубоя с "Ботев" Пловдив, за да коментира информациите, които се появиха преди евроквалификацията с Косово. Колев, който е бивш спортен журналист, изрази възмущението си, че някои медии са минали етичните граници. Той намекна, че зад въпросните спекулации стоят левскари и бивши служители на клуба.

"Нищо не искам да обяснявам, но се налага. Последната една седмица се случи нещо, което не намирам за нормално. Една спекулативна теза да се развие до такава степен, че да заживее свой живот в медиите. "Левски" си има старши треньор, не е обсъждана никога негова смяна, работата с Георги Дерменджиев е дългосрочна. Това, разбира се, не отменя максимата, че няма нищо вечно. Нито аз ще се пенсионирам в "Левски", нито г-н Дерменджиев, предполагам, си прави илюзии, че постът му не е ветровит", започна Колев.

Снимка: Lap.bg

"Минаха се границите, не е етично, не е професионално. Националният отбор имаше важни мачове, работил съм и там, знам, че не е им e леко - на отбора и треньорския щаб. Обстоятелствата са такива каквито са. В нито един момент не е била обсъждана треньорска смяна, камо ли да водим преговори с друг треньор"

"Има хора, които няма да са доволни, ако "Левски" върви напред и се развива. Зад клуба стои сериозна компания. Нещата се стабилизират всеки ден, това вероятно е развалило съня на много хора. Служителите, хората, които са зад "Левски", са знаели къде идват. Моята функция е малко по-различна от това да разследвам източниците на информация, дисекция на сериозността на източниците на информация няма да правя. В България има поговорка: "Няма дим без огън". Щом нещо е стигнало до медиите, българинът е научен, че не може да няма истина в него. Ето пример как информация, която няма почва в реалността, може да заживее"

Снимка: Lap.bg

"Имена на тези левскари, близки до клуба, някои от тях са работили тук, няма да казвам. Това е жалко. "Левски" като клуб все още е в нокдаун, цялата левскарска общност трябва да бъде единна, без значение кой се е хванал в момента да работи в "Левски". Вие, журналистите, сте инструмент в този процес - относно разпространението на информацията"

"Разделенията са много по всички линии, според мен единение е невъзможно. Надявам се още на мача с "Ботев" Пловдив привържениците да застанат зад отбора. Точно в такива моменти си проличава един голям отбор, голям клуб"

"Защо точно Петър Хубчев беше замесен? Нямам отговор на този въпрос. Може би защото е треньор на националния отбор. Работил съм с него, мисля, че е един професионалист. Според мен в момента той получава доста крайни оценки за работата си. Вменява му се философия, която според мен той не изповядва. Станимир Стоилов също се появи тия дни в медийното пространство, и с него не сме водили разговори на тази тема. Не е казано, че когато му звъня, го каня за треньор. Питайте режисьорите защо Петър Хубчев. Може би се крие в датата на появяването на тази информация. Имахме мач в понеделник с Косово. Ако за вас е случайно, за мен не е", заяви изпълнителният директор на "Левски".

Пресконференцията на Павел Колев и Георги Дерменджиев: