Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев даде пресконференция съвместно с Лъчезар Петров - представител на Palms Bet - новият спонсор на "сините". Покрай подробностите за партньорството с компанията за спортни залози Колев коментира и кризата в "Левски". Той заяви, че играчите могат да напуснат по всяко време заради забавянето в заплатите им, но смята, че "Левски" би трябвало да е част от първенството и през новия сезон. Колев отхвърли появилите се информации, че възнамерява да подаде оставка.

"Времената са такива, че всеки рекламодател е от значение. Това партньорство ще се превърне в дългосрочно. Ще развием стойностни взаимоотношения, които ще са ползотворни и за двете страни... На 13.03 трябваше да проведем финалната среща с този спонсор. Тогава беше обявена пандемията. Когато нещата се нормализираха, те продължиха разговорите с нас от точката, в която ги бяхме спрели.", каза Колев.

Снимка: Lap.bg

"Надявам се, че ще успеем да отговорим на техните очаквания. За всеки е ясно, че и освен чисто рекламна стойност, "Левски" предлага и социална такава. Договорът е факт. Надявам се това да е само началото. В момента имаме огромна нужда от такива партньори."

"Правим всичко възможно да осигурим бюджета на "Левски". Имаме закъснение в плащането на заплатите. Имаме и плащания, които са свързани с мониторинга от УЕФА. Дано всички тези проблеми бъдат бързо решени."

"В момента има активен договор за телевизионните права. Има година още от него. Намирам за нормална ситуацията в момента - наддаване, търг и най-добрата оферта да бъде сложена на масата. Не намирам за нормално срещата с клубовете да се проведе днес. Беше по-редно срещата да бъде организирана преди заседанието на Изпълкома. И да се сложат всички предложения на масата. Остава горчив вкус, че решенията не се взимат от клубовете и мнението им не е толкова важно."

"Оставката ми не стои на дневен ред. Тя не може да бъде подадена на заседанието на Общото събрание. Имахме оперативка през миналата седмица. Най-важният въпрос е дали ще можем да го проведем. Не е ясно дали е допустимо, спрямо новите разпоредби на министерството."

Снимка: Lap.bg

"Футболистите могат да си тръгнат по всяко време. Това, че не го правят, показва чест и самосъзнание. За треньорския пост няма категорично нищо. И мен ме вълнува, но за момента е това положението."

"Би трябвало "Левски" да е част от първенството през новия сезон. Непосредствен проблем за лиценза нямаме. Мониторинговите периоди се променят и в този ред на мисли УЕФА ни прави услуга.", коментира изпълнителният директор на "Левски".