Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев вярва, че футболистите на "сините" ще получат заплатите си на 20-ти февруари. Той все пак уточни, че трябва да провери какви са постъпленията от продадените за дербито билети в касата на клуба.

След 2:2 през есента, отборите на "Левски" и ЦСКА отново не излъчиха победител в чаканото с интерес дерби (0:0).

Самият Колев не е доволен от играта на "сините": "Не съм доволен, не си представям "Левски" да играе така. Това си е традиция в тези мачове, спектакъл не се получава. Далеч сме от нивото, което "Левски" трябва да има като отбор. Спектакълът беше още на похода, който организирахме. Тази битка я спечелихме, другата не можахме за съжаление. "Левски" получи безпрецедентна подкрепа от публиката си, става дума за любов, не за финансова подкрепа."

Преди мача хиляди фенове на "сините" се събраха пред централата на Националния клуб на привържениците и направиха мирен поход към паметника на Васил Левски, където положиха венци, преди да се отправят към Националния стадион за дербито.

"Получи се страхотно шествие, привърженици, които не са били на едно място скоро, това е добър знак. Имаше и ветерани, специални благодарности за Тодор Батков, Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов. Декларираха, че ще помогнат финансово. Тодор Батков вече го направи. Според мен "Левски" се връща към идентичността си. Отборът все още не е показал какво може в този си вид, но това не е толкова важно, защото всички знаете какво е състоянието в клуба. Трябва да спрем да гледаме в миналото."

Относно финансовата ситуация в клуба, Колев коментира, че няма как "Левски" да оцелее само с дарения, а в момента липсва интерес от спонсори.

"Клубът няма как да оцелее само с дарения, никой не си прави илюзия, това е глътка въздух. Важно е, че хората си купуват абонаментни карти, търсят се спонсори, начини да се набавят приходи. Надявам се до края на сезона да нямаме сътресения, след това трябва да преформулираме начина на управление, защото с тези амбиции и инвестиционни цели няма как да продължим. Опашка няма със сигурност, водим някакви разговори. Дали е странно, няма да коментирам. Ако играем всеки мач пред трибуни като днес, спонсорският интерес няма да закъснее. Имаме пясъчен часовник, пясъкът изтича от него във всеки момент.", добави шефът.

Относно предложението на Цветомир Найденов да стане генерален спонсор на клуба, но само ако "Левски" смени собствеността, Колев бе категоричен: "Не виждам смисъл да коментирам офертата. Предложението е добре, за съжаление, аз също мога да обещая 100 милиона на "Левски", ако ме изберат за папа, но нямам шансове да стана папа. За първи път чувам спонсор да предлага спонсорство, но да поставя такова условие. Те не поискаха среща, може да се получи някаква комуникация по-натам. Трябва да видя колко са постъпленията от билети днес, за да ви кажа дали на 20-ти февруари ще имаме проблеми със заплатите. Мисля, че няма да имаме проблем. Резултатите на отбора не зависят от мен. Не съм имал никакви разговори със собствениците. Говоря само с основния спонсор, който има желание да помага, но на този етап това няма как да се случи", завърши Павел Колев след срещата между "сини" и "червени".