Васил Божков се завръща в "Левски". В рамките на две години в първата половина на 90-те на миналия век е член на Управителния съвет на клуба. След скандал с тогавашния президент на "сините" - Томас Лафчис, е отстранен от ръководството.

През 1999 г. бизнесменът става собственик на ЦСКА. Начело на "армейците" е седем години, за които тимът печели две титли и една Купа на България. Продава клуба на индиеца Прамод Митал.

"Това, че е бил собственик на ЦСКА показва, че той е бизнесмен и подхожда прагматично, а не с някакви пристрастия", заявява Николай Истатков - председател на "Синя България".

Сега Божков става част от "Левски" в трудна ситуация. Клубът е със задължения от около 32 млн. лева и без спечелен трофей вече 10 години. Привържениците обаче виждат добър знак в това, че в основата на неговото съобщение, че ще помага на "Левски" – е бизнес партньорство.

"Вече се наслушахме на категорични обещания. Практичният подход на това съобщение - наблягаме на него. "Синята" общност трябва да се възползва от капацитета на Васил Божков", продължи Истатков.

Очаква се смяната на собствеността в "Левски" да бъде официализирана на 6 март по време на общото събрание на клуба.