Ново развитие по скандала с Неймар и обвинението в изнасилване. Снощи бразилският телевизионен канал "Рекорд" излъчи видеоклип от хотелска стая в парижки хотел, на който се вижда как нападателят е в компанията на модела Нажила Триндаде. Двамата лягат на леглото, след това блондинката започва да удря Неймар и да му крещи, а той се отбранява с крака. В този момент записът свършва.

Бащата на Неймар се включи по телефона по време на предаването. Той обясни, че според видеото синът му е невинен.

"Изобщо не трябва да защитавам сина ми. От видеото ясно се вижда, че той е принуден. Видеото само доказва, че Неймар е бил нападнат. Още тогава той разбира, че всичко, което се случва е инсценировка", коментира бащата на звездата.

Водещият на предаването го пита: "Казвате ли, че Неймар се защитава от агресия?", а отговорът е: "Трябва само да видите видеото! Това е монтаж и хората осъзнават това."

"Когато влизат в стаята, всичко се записва, което е добре за разследването и за нас. Цялото видео трябва да бъде открито и да се появи. Това е, което полицията се опитва да направи – да намери цялото видео", каза още бащата на Неймар.

Жената, която обвинява футболиста в изнасилване, показа лицето си за първи път в сряда. Откъси от интервю с нея бяха излъчени преди приятелски мач между националния отбор на Бразилия и Катар. 

Неймар напусна терена преждевременно заради контузия. Оказа се, че е скъсал връзки на десния глезен и ще пропусне турнира Копа Америка, който започва на 14 юни.