Феновете на "Партизан" продължават да бъдат основна тема на сръбските медии. При това от близо година. През февруари 2021 г. двама от тарторите на ултрас групата "Принципи" - Велко Беливук, по прякор Веля Неволя, и Марко Милкович, бяха арестувани, а след това обвинени в убийства, мъчения и отвличания. 

В едно от изслушванията страшният Беливук разкри за връзки и контакти с фигури от властта, в това число с президента Александър Вучич и министъра на вътрешните работи Александър Вулин. Преди седмица на "сцената" се появи и нова фигура - Дияна Хъркалович. 

34-годишната красавица има впечатляваща биография. През 2014 г., когато е само на 27 години, тя започва работа в Министерство на вътрешните работи на Сърбия. Само 3 години по-късно тя става държавен секретар на МВР. 

Израстването на красавицата в йерархията наистина е впечатляващо и продължава до 2019 г. Тогава тя изненадващо напуска системата. Името ѝ обаче се появява в медиите в края на 2020 г., когато избухва скандалът с подслушване на президента Вучич и членове от семейството му. Според Съвета за национална сигурност, телефонни разговори на държавния глава са били слушани неправомерно 1572 пъти, а Хъркалович е сред разпитваните за това престъпление. 

В този момент красивата сръбкиня избягва медиите и предпочита да се фокусира върху образованието си. Тя става доктор по психология и започва да обръща повече внимание на външния си вид. Профилът ѝ в социалните мрежи става истински хит, а в него Хъркалович не пести снимки и цитати от Чарлс Буковски.

На 16 ноември 2021 г. сръбкинята беше арестувана след полицейска акция в луксозния ѝ апартамент в Белград. Подозренията са, че тя има връзка с 3 убийства, извършени от въпросната организирана престъпна група, подвизаваща се на трибуните и подкрепяща "Партизан". Става дума за ликвидациите на Владимир Попович (по прякор Влада Поп), Драгослав Милорадович и адвокат Миша Огнянович. И трите са извършени през 2018 г., като се смята, че жертвите са близки на Лука Бойович - част от Земунския клан и сочен за извършител и организатор на няколко знакови убийства в началото на ХХ век. В момента той излежава присъда в испански затвор, като трябва да излезе на свобода до 2030 г.

Каква е връзката на Хъркалович с "Партизан" и феновете му?

Оказва се, че бившата служителка на сръбското МВР е почитателка на отбора. За това свидетелства видео от преди десетина години. На него тя е с руса коса и казва "Част съм от най-силната фракция на "Гробарите".

Според прокуратурата, именно Хъркалович е прикривала част от престъпленията на Веля Неволя и приближените му. 

Медиите в Сърбия пък цитират свои източници от затвора, които твърдят, че Беливук и Милкович са били доста разстроени, когато разбрали, че Дияна трябва да разкаже своята версия за престъпленията. "Ако Дикси проговори, загубени сме?", заявил Беливук, според информациите. 

В същото време, Хъркалович продължава да трупа последователи в социалните мрежи. От началото на криминалната сага, те са се удвоили и в момента са близо 25 000. Повечето от съобщенията след арестуването ѝ са от фенове на "Партизан", които ѝ пожелават сила и смелост. 

Как ще ги използва "Дикси"? Предстои да видим.