Треньорът на "Левски Лукойл" Константин Папазов заяви, че отборът му е показал шампионско лице при разгрома с 84:53 срещу "Балкан" Ботевград във втория мач между двата тима от полуфиналната серия в Националната баскетболна лига.

"Сините" водят с 2-0 победи, след като спечелиха и първия двубой - с 80:70.

Снимка: Lap.bg

"Трябва да караме стъпка по стъпка. Първо трябва да отидем на финал. Резултатът е 2-0, водим комфортно. Играхме добре срещу много силен съперник, но трябва да спечелим още една победа. Много ми се иска да вземем още първия мач в Ботевград. Шампионското лице е в целия отбор! Факт е, че и Косьо Тошков има сериозно израстване. Днес всички, на гребена на вълната, изиграха един прекрасен мач със страхотна енергия. Смятам, че това беше огромната разлика между двата отбора. Не знам на какво да го отдам. Съперникът нямаше такава енергия, каквато ние очаквахме като в третата част на първия мач. Тогава те излязоха и бяха в добрия смисъл на думата освирепели и жадни за успех. Бяхме много настроени за такова начало. Не се случи, контролирахме мача.", коментира Тити.

"Не са много двубоите между "Левски" и "Балкан", в които единият отбор да е спечелил всички части. Ние нямаме нито една загубена, като третата е равна. От съперника нито един от играчите не е вкарал повече от 10 точки, което е много рядко за тази класа от този отбор на "Балкан". Ние сме направили само 9 грешки. Това са много компоненти, които са само тухлички в изграждането на нашата къща и превръщането на стратегията ни в победна реалност."

Снимка: Lap.bg

"Аз съм доста опитен и знам, че дали си бил с 1 или 30 точки е все тая, когато играеш плейоф. Да, има някаква психология, но срещаме отбор с много добри играчи и опитен треньор. Убеден съм, че те ще направят всичко възможно, за да изглеждат по друг начин в Ботевград. Най-важната задача пред мен и моя екип е в тези 72 часа да изконтролираме съзнанието на нашите играчи. Те се водят малко по емоцията. Никой няма да помни това, че сме били с 30 точки във втория мач, ако нещо стане."

"Изненадан съм, че Арсич е казал, че са загубили мотивация след първия мач, но той е вътре с отбора и живее с тях. Не вярвам. Работил съм с Митко Димитров, Крис Минков, Божидар Аврамов и Станимир Маринов. Това са четирима души, които от този миг ще живеят с мисълта как да победят. Звучи прекрасно за нас, но не ми е реалистично. Ние трябва да отидем с ясното съзнание, че ни чака тежка битка, да играем по този начин и смятам, че тогава имаме своите реални шансове да спечелим."

Снимка: Lap.bg

"Без публика няма емоция и атмосфера. Със сигурност щеше да има съвсем друг заряд. Не защото водим 2-0, "Балкан" все още има шансове да се класира, но за финала трябва да се направи всичко възможно, за да може отборите, които отидат там, да се радват на публика, въпреки че Самоков има домакинско предимство. Накрая вече е дошъл и този момент. От друга страна при 2-0, ако утре пуснат публика, коректно ли ще бъде, след като е започнала серията? Ние ще се съобразим с каквото и решение да има, естествено.", заяви Папазов.