Баскетболният треньор Константин Папазов даде ексклузивно интервю пред bTV, в което коментира жеста на бившия собственик на "Левски" Спас Русев, погасил с лични средства малко над 3 млн. задължения на футболния клуб към "Виваком". Тити заяви, че бизнесменът отдавна е планирал този подарък и заслужава едно огромно "благодаря" от феновете. Според Папазов управлението на Русев е останало като негативен период в съзнанието на привържениците, а всъщност не е такъв.

"Тази прословутата среща, която типично по български беше преувеличена, добавени личности и така нататък. На именния ден на г-н Русев обядвахме и той още тогава ни каза, че ще ни направи подарък. Аз мога да кажа, че заслугата е единствено и само на Спас Русев. Тук не става въпрос за опростяване на дълг от страна на "Виваком", който да опрости пари, които чака да вземе от "Левски", каза Папазов.

"Тук става въпрос за внасяне от името на Спас Русев като физическо лице. "Левски" по договора, който има с "Виваком" е надвзел, на базата на авторитета на г-н Русев по време на неговото управление. Но тъй като футболният клуб "Левски" е цъфнал и вързал и няма как, самият Спас Русев го плаща. За което трябва да му се каже огромно "благодаря", защото неговото управление в съзнанието на левскарите остана като негативен период, а всъщност не е такъв, защото мога да изредя сериозни футболисти, привлечени тогава - Холмар, Тиам, Паулиньо, Мариани, Обертан."

Снимка: Lap.bg

"Аз, когато някой направи добро, не желая да го крия. Иво Тонев така криеше, че е дал 50 хил. лв. за юбилея допълнително. Хубавите неща трябва да се казват, защото ние в България сме научени - освен че представяме лошото, силно го хиперболизираме. Затова едно е ясно - че в клубната ложа от ден първи на Наско Сираков - всички от Томас Лафчис до него. Ще бъдат там, защото ние трябва да покажем на тези, които подкрепиха Наско, класическа прозрачност."

"Моето нахалство няма край. Веднъж продадохме стадиона празен. Веднъж продадохме картите. И сега представяте ли си трети път?... Има фенове, които държат тази сметка да е неприкосновена и те да пазят клуба. Това е най-важното задължение на "Левски" - към НАП, защото това е задължението към държавата. Ако имаме претенции, а ние имаме, да сме отбора народа - трябва да сме прозрачни. Всеки гледа "Левски" под лупа."

"Имаше кампания за рождения ден и събрахме близо 1,2 млн лв. Моето нахалство беше измислило и за 1 юни, ама го пропуснахме... На мен най-много ми се иска за това, което направиха феновете, футболистите да им се отблагодарят с Купата. Това е еквивалентното. Макар че това, което направиха феновете няма цена, остава за историята. 106-ата годишнина и този период на катаклизъм в "Левски" в исторически план ще остане като едно от основните събития, дало на този клуб възможност да съществува. Това оттук нататък прави "Левски" много по-силен. Няма българска компания, която да не оценява какво се случва и да не осъзнава, че няма по-добро място за реклама от "Левски".

Снимка: Lap.bg

"Едва ли има авторитет във футбола по-голям от Наско Сираков, за да мога аз да говоря преди него. Когато става въпрос за футбол, за неговата концепция - ще си говори той. Несравнимо голям е с другите. Представяте ли си някой друг да беше станал собственик на 2 юни и да замълчи до 10 юни? Той е роден да бъде водач и лидер. Аз ви казвам, че от ден първи сме заедно. От 28 април е този човек, който ми е давал силата да се боря."

"Аз съм задължен на "Левски". За да говоря днес пред вас - причината е "Левски". Щастлив съм, че имах възможност и хората, които направиха музея, ми разрешиха да надпиша моята снимка за юбилея там. Остава завинаги и това е истина, което съм казал.", сподели наставникът на "Левски Лукойл".

Снимка: Lap.bg