Добри новини за футболните фенове в България. Финалът за Купата между отборите на "Арда" Кърджали и ЦСКА ще се играе не пред 4000 души, както бе предварително обявено, а при 50% капацитет на стадион "Васил Левски".

Здравният министър Стойчо Кацаров промени решението си след среща с представители на ръководството и феновете на ЦСКА и така на мача в сряда могат да присъстват малко над 20 000 привърженици.

Снимка: Lap.bg

"Срещата беше много кратка, ползотворна, и най-вече с чудесен резултат. Взе се решение да бъде отворен капацитетът на стадиона на 50% от възможностите. Благодарим за този компромис, този жест и се надяваме, че няма да ги разочароваме.", коментира изпълнителният директор на "армейците" Пламен Марков.

Според първоначалните разпоредби в сряда (19 май) на Националния стадион "Васил Левски" можеше да има по 1000 души в сектор, или общо 4000 души, като билетите трябваше да са разделени поравно по 2000 между двата клуба.

От ЦСКА веднага реагираха, призовавайки "разумът на управляващите да надделее" и да бъдат отпуснати още билети, тъй като 2000 са "крайно недостатъчни" за феновете на тима.