Атлетическата комисия в щата Калифорния отне временно лиценза на българския боксьор Кубрат Пулев. Причината са действията му след победата над румънеца Богдан Дину. Тогава Кобрата целуна репортерката Джени Суши след интервю.

"Щатската спортна комисия на Калифорния е ангажирана в одобряването на събитията където хората от всеки пол се уважават като състезатели, репортери и фенове. Ние приемаме този инцидент много сериозно. Във вторник Пулев беше уведомен, че преди да може отново да получи лиценз да се бие в Калифорния ще трябва да се яви пред комисията и да демонстрира, че той се съобразява с този принцип на респект", се казва в съобщение на комисията.

Пулев може да се състезава в други щати и в други страни. Окончателното решение на комисията в Калифорния ще стане ясно на 14 май. Тогава той трябва да се яви пред комисията, за да обясни действията си спрямо репортерката, твърди BoxingScene.com. Ако отговорният орган потвърди решението си, лицензът на Пулев ще бъде отнет за територията на САЩ.

Джени Суши и адвокатката ѝ Глория Олред, която се е занимавала с редица дела за сексуален тормоз отвъд Океана, настояха за отнемане на лиценза на българския боксьор (27 победи, 1 загуба при професионалистите), който е носител на Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория и официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), и определиха поведението му за "отвратително".

Американската журналистка, чието истинско име е Дженифър Равало, но е известна с прозвището "Кралицата на голото суши", заяви, че се е запознала с Пулев преди мача му срещу Богдан Дину в Калифорния. Това потвърждава думите на българина. 

След победата тя направи интервю с Пулев, по време на което той я сграбчи за лицето и я е целуна по устните. Репортерката твърди, че след това Кубрат я е сграбчил и за задните части.

Суши потвърди, че е била на партито на българските боксьори след гала вечерта в Коста Меса. Но заяви, че е отишла само, за да върши служебните си задължения и да вземе интервюта от присъстващите.

Това противоречи на твърденията на Кубрат и Тервел Пулеви, че тя е показала интимност и с други мъже по време на празненството след победите им.

Кобрата получи силна подкрепа от най-близките си хора по време на скандала - своята половинка певицата Андреа и по-малкия си брат Тервел.