Апелативната комисия при БФС отмени наложеното заради расизъм наказание на "Пирин" Благоевград. Също така санкцията на Станислав Манолев от пет срещи е съкратена на три заради "липса на безспорни доказателства", пише в сайта на футболния съюз.

Халфът на "Пирин" бе наказан за 5 мача заради расистки обиди по време на срещата с ЦСКА от петия кръг на Първа лига. Манолев получи червен картон в края на първото полувреме след разправия с Амос Юга от "червените". След мача играчът на "армейците" заяви, че е бил наречен "маймуна". Самият Манолев отрече, като обясни, че е използвал други думи и не е расист. Клубът пък бе глобен с 37 500 лв. 

"На днешно заседание Апелативната комисия при БФС отмени наложеното наказанието на "Пирин" за расистка обида от страна на футболиста Станислав Манолев по време на мача от 5-ия кръг на Първа лига срещу ЦСКА.

Наказанието бе наложено с решение на ДК от 26.08.2021, но отменено от Апелативната комисия, която счете жалбата на нашия клуб за "частично основателна" и "поради липса на безспорни доказателства" го отменя.
Наказанието на Станислав Манолев е заменено от 5 на 3 срещи лишаване от състезателни права и имуществена глоба в размер на 3000 лв., вместо първоначалната глоба от 6000 лв.", пишат от "Пирин" във "Фейсбук".