Европейският съюз по гимнастика (ФИГ) изпрати официално комюнике до всички свои членове, че въпреки усилията на централата да запазят графика за събитията си, предизвикателствата, поставени от разпространението на COVID-19 и държавните политики във връзка с тях, са наложили отлагане на следните събития - eвропейското първенство по спортна гимнастика (30 април-3 май), европейското първенство по художествена гимнастика (21-24 май) и европейското първенство по скокове на батут (27-31 май).

От ФИГ уверяват, че работят заедно с организационните комитети на тези събития, за да се изберат нови дати, които най-вероятно ще бъдат през втората половина на годината. Повече информация ще има в края на месец април.

"Наш основен приоритет винаги е сигурността и доброто състояние на гимнастичките, на техните екипи, фенове и на партньорите ни. Взимайки предвид ситуацията такава, каквато е тя днес, ние смятаме, че отлагането на тези събития е най-добрият курс на действие.", каза президентът на ФИГ Фарид Гайбов.

bTV призовава: останете си вкъщи!